miercuri, 10 ianuarie 2024

Factura electronică RO e-Factura

Nota de Fundamentare - OUG nr. 116/14.12.2023



S.I.I.S.N. -ul (sistemul informatic de interes strategic național). 
(10) CORECTIA facturii electronice comunicată destinatarului în sistemul RO e-Factura se efectuează conform art. 330 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare. 
Factura electronică corectată se transmite în cadrul aceluiași sistem național privind factura electronică RO e-Factura. DECI, COMUNICAREA, PRIMIREA, REFUZUL: NUMAI PRIN E-FACTURA. Pentru ca decizie : in Parlament (nr. 296/2023) ca facturile pe hartie NU mai sunt facturi ”in scopul TVA”. Art 319 alin 1 din Codul Fiscal (facturarea de la titlul TVA din CF) zicea: ”(1) În înțelesul prezentului titlu sunt considerate facturi documentele sau mesajele PE SUPORT DE HARTIE ori ÎN FORMAT ELECTRONIC, dacă acestea îndeplinesc condițiile stabilite în prezentu… [22:29, 09.01.2024] Marin Marin: Refuzul facturii unei facturi numai prin sistemul e-factura? Liber la înșelătoria ”legală”! Se inroleaza unii in e-factura, iau CIF -urile de pe Mfinante si emit facturi cui vor. Le ”comunica” prin sistemul e-factura. Exista si sunt comunicate legal. Tu nu te-ai inrolat in e-factura. Nu ai habar de ele, nu le platesti. Nu le-ai refuzat prin e-factura. Se duc aia aia si te dau in judecata. Ei fac dovada ca ti-au comunicat factura si tu nu ai refuzat-o. Ia si dovedeste ca nu e asa! Ca sistemul e-factura spune altceva: ca ti-a comunicat-o si nu ai refuzat-o. E ceva nereal aici? Nu! Perfect real! Ca trebuia iti si presteze sau sa iti livreze ceva ca sa emita factura aia? Asa e, dai hey! Trebuia sa o refuzi prin sistemul e-factura. Nu ai facut-o! Hai, pa! Daca mai si primesti cererea de chemare in judecata pe la un sediu pe unde nu prea e nimeni, te-ai scos! A obtinut ala un titlu de creanta impotriva ta si incepe sa te execute silit. (deja se plange lumea ca s-a trezit cu e-facturi comunicate despre care nu are habar. Si e de abia inceputul, astea sunt erori, momentan. Sau poate nu?) Revenind la intrebarea initiala: factura pe hartie, ”după lege”, nu mai există.          Vezi mai multe pr Sursa Info AICI

Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal
ultima actualizare: Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 115/2023

Ediție adnotată cu Normele metodologice aprobate prin H.G. 1/2016,
ultima actualizare : Hotărârea Guvernului nr. 653/2023


BT Go, aplicația de banking care știe e-Factura . Emiți gratuit e-Facturi din BT Go si le trimiți direct în SPV.


 Comentarii 
Nu era mai simplu cind se cumpătă ceva să butoneze la casă și să trimită TVA direct la ANF și apoi să incaseze banii pentru obiect/produsul respectiv ?

MM - S.I.I.S.N. -ul (sistemul informatic de interes strategic național)? 
Pai doar nu or fi prosti sa ramana in sistem :)) Ca doar nu credeti voi ca aia care vor sa faca evaziune fiscala or sa stea ca prostii ”in sistem”, să emită e-facturi ca să fie identificati rapid sau mai bine zis: ca aia care gestioneaza sistemul si faceau evaziune la greu (ca acolo e grosul, la ai sistemului, nu la nea Ionica trafalet) or sa se mai apuce ei sa factureze?

Pai doar nu or fi prosti sa ramana in sistem :))
Ca doar nu credeti voi ca aia care vor sa faca evaziune fiscala or sa stea ca prostii ”in sistem”, să emită e-facturi ca să fie identificati rapid sau mai bine zis: ca aia care gestioneaza sistemul si faceau evaziune la greu (ca acolo e grosul, la ai sistemului, nu la nea Ionica trafalet) or sa se mai apuce ei sa factureze?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu